Družinsko raziskovanje ob reki Pivki

Novice

7. 4. 2024

Sončna sobota je na raziskovanje ob reki Pivki privabila številne družine. Posebej razigrani in radovedni so bili najmlajši, saj jim je narava in živa bitja, na katera smo naleteli in jih opazovali, prostor brezmejnega raziskovanja. Toliko zanimivega, lepega in tudi skrivnostnega je v naravi so se strinjali prav vsi. In namen dogodka, ki smo ga podjetje Kovod Postojna , Notranjski muzej Postojna in Visit Postojna organizirali v obeležitev nedavnega svetovnega dneva voda, je nedvomno dosegel svoj namen. Pritegniti pozornost zelenih kotičkov, ki nas obdajajo, ob tem spoznati življenje, ki se živi v rekah, na travniku, drevesih… ter se zavedati, kako ranljivo je okolje, tudi voda in živali, ki v njem živijo. Iz tega razloga je prvenstvenega pomena odgovorno ravnanje v okolju ter skrb za naše vodne vire.

Z vodenjem in vsebino ter zanimivimi aktivnostmi ter izzivi so udeležence pritegnili ribiči domače Ribiške družine Postojna. Spoznali smo vodne ekosisteme, ribe in ribolov. Otroci so se skozi prikaze in interaktivne naloge učili o življenju v vodi ter rokovanju z ribami. Mladinska sekcija Ribiške družine Postojna je otrokom zaupala tudi ribiške palice in njihovo navdušenje ob pričakovanju kakšen bo ulov je bilo vsem v veselje. Ribe so bile glavne junakinje tudi na ustvarjalni delavnici, za katero je poskrbel Notranjski muzej Postojna. Naravnim materialom so udeleženci vdahnili novo življenje, izdelali so najrazličnejše ribice, ki bodo simbolični spomin na ta dogodek. Visit Postojna in Škrat Vodko, izobraževalni lik podjetja Kovod Postojna, ki je bil tudi pobudnik za organizacijo poučnega in zabavnega raziskovanja, sta družine obdarila s poučnimi in promocijskimi darilci.


Sončna sobota je bila torej idealna za pobeg v naravo in raziskovanje ob reki Pivki. Udeleženci so uživali v druženju in spoznavanju naravnih lepot ter življenja v vodi. Naj bodo tovrstne priložnosti spodbuda, kako lepo je v naši okolici, za katero pa je vredno skrbeti z odgovornim ravnanjem.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami